JPT Bol raz jeden život

Pridedinský tábor sa už tradične uskutočnil v čase jarných prázdnin (20. – 23.2.). Tento rok sme sa rozhodli zamerať na záhady ľudského tela a rôznych procesov, ktoré v ňom prebiehajú. Jednoducho… „Bol raz jeden život“. Tento francúzsky seriál je mnohým určite známy a bol dobrým odrazovým mostíkom každého táborového bloku.

Prvý deň sme začali, samozrejme, zrodením života, tiež sme si povedali niečo o replikácii DNA a dýchaní. Získané informácie sme si aj prakticky preskúšali na aktivitách a poobede pomocou interaktívnej stolovej hry.

Stredajšie doobedie sa nieslo v znamení prvej pomoci. Dozvedeli sme sa, ako sa zachovať pri rôznych druhoch šoku, topení, bezvedomí, epileptickom záchvate, náhlej cievnej mozgovej príhode, infarkte myokardu a tiež ako správne podať umelé dýchanie. Poobedie sme strávili v telocvični, kde sme sa dosýta vyšportovali.

Štvrtok sa opäť začal športom – v telocvični aj pred ňou. Hrali sme už známy TIC-TAC-TOE a novú hru Fitness volejbal. Po dvoch športových blokoch za sebou sme si popoludní trocha oddýchli pri tvorivých aktivitách. Rozdelili sme sa na chlapcov, ktorí vyrábali drevené vtáčie búdky, a dievčatá, ktoré pripravili ozdoby na tieto búdky a ešte „pochutiny“ pre vtáčiky na rolkách od toaletného papiera.

V piatok doobeda bol posledný súťažný blok. Skupinky „bojovali“ na jednotlivých stanoviskách proti infekcii, ktorá sa rozšírila ľudským telom a napadla rôzne orgánové systémy. Popoludnie patrilo už tradičnému vyhodnoteniu, odmenám a spoločnej svätej omši.

Ďakujeme všetkým, ktorí nám pomohli pri príprave a realizácii tábora.

Autor: Nika T.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *