LT Huty-Život mravcov

Po 3 posledných táboroch, kde sme zakaždým načreli do histórie z inej perspektívy (2015 – Don Bosco, 2016 – Prví kresťania, 2017 – Rodina v ľudovej tradícii), sme sa rozhodli pre kombináciu prírodovedného a rozprávkového tábora. Tohtoročný tábor nás teda vniesol do ríše mravcov.

Mravce sú veľmi podnetné tvory a tak sme sa od nich učili zodpovednosti, obetavosti, spolupráci, odvahe aj inšpiratívnosti. Stavali sme mraveniská, starali sme sa o vajíčka, spoznávali iné druhy hmyzu, rozvíjali svoju šikovnosť, spoznávali ekologické riziká, strážili a bránili mraveniská pred nepriateľom, pomáhali iným druhom hmyzu v ich potrebách, …

Samozrejme, tradične boli účastníci rozdelení do 5 skupín a tak sa na tomto tábore stretli mravce z rôznych mravenísk – spod vŕby, duba, liesky, smreku a čerešne. Spolu podporili novú mravčiu kráľovnú pri budovaní veľkého mraveniska, no našiel sa čas aj na predstavenie jednotlivých mravenísk a na súťaženie. Najlepšie tento rok obstáli mravce spod vŕby, gratulujeme!

Miestom tábora bola tento rok Škola v prírode na Hutách, saleziánsku štafetu prevzal Rasťo Hamráček, výlet nás zaviedol na na Sivý vrch v Roháčoch, no a tradične sme sa potešili aj viacerým návštevám. Viac z atmosféry prezradí aj výber z fotiek.

Veľká vďaka patrí skupinkám, ktoré sa pekne dopredu pripravili rekvizitami aj programom. No a tiež organizačnému tímu, ktorý sa staral o náplň jednotlivých dní.

Všetkým záujemcom veľmi odporúčame, aby sa aktívne zapájali do aktivít Domky počas roka, to je istá vstupenka na budúcoročný tábor. A či to stojí za to? Spýtajte sa ktoréhokoľvek účastníka. 🙂

Autor: J. Timko ml.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *